5 Mart 2010 Cuma

ŞEKERLİ KURU BAKLAVA

















Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için
2 çorba kasesi dövülmüş ceviz
1 çorba kasesi toz şeker
ayrıca
buğday nişastası
250 gr margarin
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Cevizden daha küçük bezeler yapın. Her bezeyi nişastayla servis tabağı büyüklüğünde açın. Toz şeker ve ceviz serpin. Oklavaya sarın iki elinizle hamuru büzün, kesip tepsiye dizin. Malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Margarini eritip üzerine gezdirin. Önceden ısınmış fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.