4 Mart 2010 Perşembe

sebzeli pilav


daha önce pilav tarifi vermiştim ama yanında turşu oldumu pilavın tadı bambaşka oluyor
yakında turşulu pilav ve sucuklu pilav karşınıza çıkacaklar:)))
malzemeler
bir su bardağı pirinç
bir küçük kase mısır tanesi(bizim bahçeden)
bir küçük kase bezelye(bizim bahçeden)
bir küçük havuç(bizim marketten):))))
bir tablet et bulyon
bir yemek kaşığı tereyağ(kayınvalidemden)

yapılışı

pirinçler tuzlu suda en az yarım saat bekletldikten sonra tereyağ tencereye konur ve içine çok ince kesilmiş havuç evlenir az kavrulur et bulyon bezelye ve mısırda eklenip biraz kavrulur en sonda yıkanmış pirinçler eklenerek üzerini az geçecek kadar su eklenip tuzu konur ve kaynamaya başlayınca altı kısılıp kısık ateşte pişirilir.

yanınada fasulye turşusukavurdum
eşim tam bir sadece taze fasulye turşusu hastasıdır.biber niye yapıyon fasulyeden yapsana dediğinde ertesi gün markette çok güzel ayşe kadın fasulyelerini seçmeye başlamıştım bile hemen yiyeceğimiz için içine sadece sarımsaak tuz ve acı biber koydum tuzu çok kullanmadım tam yemeklik oldular tadları bir harıka oldu tuba bile ilk kez turşu yiyorkavanozumuzun bitmesine az kaldı:)))

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.