5 Mart 2010 Cuma

SAKIZLI MUHALLEBİ ve BÖĞÜRTLENLİ DONDURMAAA



Benim çom sevdiğim sütlü tatlıların başında Sakızlı Muhallebi gelir yanına da yazın yaptığım Böğürtlenli Dondurma . Ve gelsin mutluluk

Malzemeler:1 litre süt3 fincan un2,5 fincan şeker1 kaşık nişastadamla sakızı1 tatlı kaşığı margarin1 paket vanilyatarçın Bir tencerenin içinda bütün malzemeleri (tarçın hariç) soğukken karıştırıp, ocağa alın. Kaynayıncaya kadar karıştırırak qişişrin. Altını kapatın ve mikserle 5 dakika çırpın. Küçük kaselere dökün. Üzerini tarçın ile süsleyin.


İstersenz, soğuduktan sonra birkaç saatte buzdolapta tutunki, bir tatlı tabağına ters çevirip çıkartın ve Böğürtlenli yada başka bir dondurma ile servise sunun.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.