malzemeler:
- 500 gr. un
- biraz ılık su
- tuz
- 125 gr. eritilip soğutulmuş margarin
- 1 yumurta sarısı
- içi için:
- 4 adet orta boy patates
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- karabiber,kimyon, tuz
yapılışı: Ön hazırlık olarak kıymayı 2 yemek kaşık sıvı yağ ile suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ocaktan alın. Patatesleri haşlayıp, rendeleyip kıymaya ilave edin. Soğanı rendeleyip hafif suyunu sıkıp ilave edin. Maydanozu ince kıyıp ilave edin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon ve yeteri kadar tuz ilave edip güzelce karıştırın. Bir kenara alın. Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 10 bezeye ayırın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarinle yağlanıp, 5 tanesini üst üste koyun. Diğer 5 tane için aynı işlemi yapın. 15 dakika bekletin. Merdane ile yufka büyüklüğünde açın. 20'şer santimlik kareler kesin. Kalan eritilmiş margarinden sürün. Hazırladığınız iç malzemesinden koyup bohça gibi kapatıp, ek yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.