5 Mart 2010 Cuma

PEYNİRLİ BÖREK



Aslında geçen hafta sayfama eklemek istediğim yemekler,salatalar hazırladık ama o kadar hızlı geçti ki bir türlü gerçekleştiremedim bu düşüncemi. Kısa bir ara vermeden önce,dün yaptığım peynirli böreği eklemek istiyorum.Çok pratik,çok lezzetli ve bir çoğunuzun zaten bildiği bir tarif.

MALZEMELER

  1. 3 Yufka
  2. 2 yumurta
  3. Yarım demet maydanoz (benimkiler misss gibi Antalya maydanozlarıydı)
  4. 1 Çay bardağı süt- yoğurt karışımı
  5. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  6. Beyaz peynir(dilediğiniz kadar)

HAZIRLANIŞI

2 yumurtayı,süt-yoğurt karışımını ve yağı iyice çırpın.

Peynir ve kıyılmış maydonozu bir kapta karıştırın.

Yufkaları ikiye bölüp yağlanmış fırın tepsisinin içine buruşturarak yayın.Her kata harçtan sürün.İki ayrı kata peynirli karışımdan serperek üzerini aynı şekilde yufkaları buruşturarak kapatın.son yufkayı da buruşturarak serince,keskin bir bıçak yardımıyla böreği dilimleyin ve kalan bütün harcı böreğin üstüne dökün.Çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

NOT:3 yufkalı böreği aşağıdaki yuvarlak borcamda yaptım.Dikdörtgen borcamda da aynı böreği yapabilirsiniz.

Tatil dönüşü görüşmek üzere,hoşçakalın...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.