5 Mart 2010 Cuma

KAR MANZARASI & AV ETİ



Yukarıda gördüğünüz,benim çocukluğumun geçtiği bahçe. Oturma odamızın penceresinden bakınca gördüğüm bu manzaraya aşığım kendimi bildim bileli.Bir bahçeye kar bu kadar mı yakışır:)))
Karın yağadığını gören babam, hemen av hazırlıklarına başladı ve aşağıda gördüğünüz yemeğin baş kahramanı olan göde (tahtalı)kuşuyla döndü eve.Çok uzun yıllardır av eti yemediğim halde babamın ısrarı üzerine yeğenim Aslı'yla birer parça baktık tadına ve çok beğendik.Zaten kuş etinin lezzetini sanırım herkes bilir.
Tarifine gelince,babam uzun ve zahmetli kuş temizleme operasyonundan sonra,kuşları küçük parçalara bölüp,bir miktar suyla düdüklüde haşladı.Bir tane kuru soğanı,4-5 tane yeşil biberi ve 2 tane domatesi doğrayıp bir çorba kaşığı salça ve tuz ile birlikte düdüklüye ekledi.Düdüklünün kapağını tekrar kapatıp,5 dakika daha pişirip,ocağın altını kapattı.Biz,annemle babama dokunduğu için baharat koymadık ama çok yakışacağına eminim.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.