5 Mart 2010 Cuma

pesto soslu levrek - soğuk patates


somon balığıylada yapabilirsiniz
benim pişirdiğim
750 gr dan biraz büyük deniz levreği
balıkçıda fileto yaptırdım
barilla nın pesto sosunu kullandım

malzemeler
- 1 adet levrek (fileto)
- 2 yemek kaşığı pesto sos
- 1 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 1/2 demet taze fesleğen
- sızma yağ
- tuz - karabiber
soğuk patates için malzeme
- 4 adet orta büyüklükte patates
- 2 adet limonun suyu
- yarım demet roka
- tuz - karabiber
hazırlanması
- patlıcanı yıkayın yarım santim kalınlığında halka halka dilimleyin
tuzlu suya koyun bir süre bekletin
- patlıcanları fırının ızgarasında pişirin
- kırmızı biberleri közleyin - kabuklarını soyun - ince dilimleyin
- balığın sığabileceği büyüklükte fırın kabının içerisine yağlı kağıt koyun
- levrek filetolarının bir parçasını koyun
sırasıyla
- pesto sos sürün
- ızgara patlıcanları dizin
- közlenmiş kırmızı biberleri dizin
- bolca fesleğen yaprağı koyun
- az sızma yağ ve karabiber serpin
- levrek filetonun diğer parçasını çok az tuzlayın
- malzemenin üzerine kapatın
- 200 derece fırında 45 dakika pişirin
soğuk patates
- patatesleri haşlayın - püre yapıyormuş gibi ezin
- limon suyunu ekleyin karıştırın
- buzdolabında birkaç saat bekletin(bir gece önceden yaparsanız daha güzel oluyor)
- yarım demet rokanın yapraklarını yıkayın
- sert kısımlarını temizleyin
- patatese ilave edin
- roka ve patates iyice karışana kadar ezmeye devam edin
- tuz ve karabiber ilave edin karıştırın

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.