4 Mart 2010 Perşembe

PEPEÇURA

















Malzemeler
3 kilo siyah kokulu üzüm
yarım su bardağından biraz fazla mısır unu
yarım su bardağından biraz fazla beyaz un
1,5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Üzümü yıkayıp salkımlarıyla birlikte tencereye alıp ocağa koyun. Üzüm dağılana kadar ocakta kaynatın. Temiz bir tülbentten geçirip suyunu posasından ayırın. Suyunu tekrar tencereye alıp ocağa koyun. Mısır unu, beyaz un ve tozşekeri ilave edip kaynatmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. (katılığını kendinize göre ayarlayın, isterseniz biraz daha mısır unu ve beyaz un ilave edebilirsiniz.) Ocaktan alıp kaselere paylaştırın. Buzdolabına koyun.
Pepeçura genelde Karadeniz yöresinde yapılan bir tatlı türüdür. Üzümler bizim kendi bahçemizden.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.