5 Mart 2010 Cuma

Patlıcan Paçası Tarifi

İsterseniz ana yemek isterseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz patlıcan paçası tarifi.

Malzemeler: 3 adet orta boy patlıcan- 6 adet orta boy domates- 2 yemek kaşığı zeytinyağı- 1 çay kaşığı toz şeker- 2 diş sarımsak- Yarım yemek kaşığı sirke- Damak tadınıza göre tuz.
Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın. Patlıcanların acısını almak ve kararmasını önlemek için limonlu ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp süzün. Yayvan ve derin bir tencereye patlıcanları dizin. Domates ve sarımsağın kabuklarını soyun. Mutfak robotuna; domates, sarımsak, sirke, tuz, zeytinyağı ve toz şekeri alın. Tüm malzemeler püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün. Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.