4 Mart 2010 Perşembe

NİŞASTALI KURABİYE


Canım tatlı birşey istediğinde aklıma ilk gelen nişastalı kurabiye olur.Diğer kurabiyelere göre tazeliğini yaklaşık 7-8 gün koruyor.Nişastanın verdiği lezzet ise müthiş.Vereceğim ölçülerden yaklaşık 16-17 tane çıkıyor.Ben herzamanki gibi yarım ölçüden yaptım 8 tane çıktı.Farkındaysanız oldukça büyükler,öyle minik kurabiyelerden değiller yani:)) Bir tanesiyle karnınız doyuyor neredeyse:)
Şimdi gelelim malzemelere.

MALZEMELER

  1. 1 paket eritilmiş margarin
  2. 500 gr mısır nişastası
  3. 2 yumurta
  4. 1 su bardağı toz şeker
  5. Kabartma tozu
  6. Vanilya
  7. 2 kahve fincanı un

HAZIRLANIŞI

Yumurta ile şekeri iyice çırpın.Eritip ılıttığınız margarini,ardından da diğer bütün malzemeleri ekleyip,kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Un miktarında oynama yapabilirsiniz.Nişasta sayesinde hamur çok hoş bir kıvam alacaktır.Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil verip,un serpilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.180C fırında,üstü yarılıp çatlayıncaya kadar pişirin.Sararmadan çıkarın fırından.

NOT:Soğumadan tepsiden kaldırmayın,dağılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.