4 Mart 2010 Perşembe

Muhallebili Elma Tatlısı

malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • içine:
  • dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
  • ayrıca:
  • 6 adet sarı elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 12 adet pötibör bisküvi
  • hindistan cevizi, toz antep fıstığı

yapılışı: Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi, toz antep fıstığı serperek buzdolabında soğumaya bırakın.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.