5 Mart 2010 Cuma

MANTAR GÜVEÇ

Zaman zaman " ne yemek pişireyim" diye düşüncelere daldığınız olur mu?Bu bende pek olmaz ama takılıp kaldığım zamanlarda ilk aklıma gelen yemeklerden biri de bu gördüğünüz mantar güveçtir.Hem yapımı çok kolaydır,hem de güveçte sunulduğu için uzun uzun uğraşılmış,saatlerce pişmiş havası verir.Yani yemek yapmaya haliniz ve de isteğiniz olmadığı bir günde hayat kurtarabilir.Bugünkü programlarımı gözden geçiriyorum daa sabah sekizbuçukta çıkıp akşam da ona yakın bir saatte eve gireceğime göre bu yemek en iyisi düşünüyorum..Tavsiye ederim.
MALZEMELER
1/2 kg.mantar
200 gr.kadar tavuk veya kıyma
1 adet soğan
1 kaşık salça
Tuz,karabiber,kekik,pulbiber
2 kaşık sıvıyağ
üzeri için kaşarpeynir
Yapılış
Bu yemeği evdeki malzemenize göre tavuklu veya kıymalı olarak yapabilirsiniz.Soğanı doğrayın,üzerine kıymayı veya tavuk etini ilave edin.İyice kavrulunca limonlu suda yıkadığınız mantarları ilave edin.Mantarlar biraz kavrulunca üzerine bir kaşık kadar salça ilave edin.Biraz su ilave edin ve pişirin.Daha sonra tek kişilik güveç kaselerine alın,üzerlerine kaşer peynir ilave edin.Peynirler eriyene kadar yaklaşık 15-20 dk.fırınlayın.Bu şekilde fırınlamadan önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.