4 Mart 2010 Perşembe

KUZENLERLE SON YEMEK VE ZEYNEP ABLAMDAN BİZİM MEMLEKET YEMEKLERİ










bu tatlı çocuklar eltim aslında böyle demem aramıxdaki samimiyeti gölgeliyor zeynep ablamın kızları sümeyye ve rabia ve benim sıpalar.dün istanbula döndüler.çok çok özleyeceğiz onları.
ve zeynep ablamın ellerinden çıkan memleket yemeklerini yayınlamak istiyorum.
TAZE FASÜLYE KIZARTMASI
  • MALZEMELER:
  • haşlanmış taze fasülye
  • mısırunu tuz ve
  • kızartmak için sıvıyağ

yapılışı:hiç kırılmadan haşlanan fasülyeler tuzlanı ve mısırunlanır ve tavaya dizilir.sıvıyağda iki tarafıda kızartılır.

PIRASA TURŞUSU KAVURMASI

kıştan kurduğumuz pırasa turşuları sıvıyağda soğanla iyice kavrulur.

PIRASALI SOSİSLİ BARBUNYA KAVURMASI

MALZEMELER:

  • haşlanmış barbunya
  • 2 adet pırasa
  • 3 adet sosis
  • salça
  • pulbiber
  • tuz
  • sıvıyağ

yapılışı:yemeklik doğranan pırasalar sıvıyağda kavrulur.ardından sosisler ilave edilir.ardından salçailave edilip birazdaha kavrulur.en sonunda barbunyalarda ilave edilir.tuz ve baaratda eklenir.

afiyet olsun.

ellerine sağlık benim iyi yürekli tatlı ablam.ALLAHA EMENET OLUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.