5 Mart 2010 Cuma

KURBAN KAVURMASI


Bu sene, Kurban Bayramını Güney Doğu da yardıma muhtaç ailelere kurban eti dağıtarak geçirmeyi planlıyordum ama, maalesef son dakika çıkan engeller nedeni ile bu planımı gerçekleştiremedim.Kimse Yok mu derneği her sene bu güzel faaliyeti gerçekleştirerek pek çok insana örnek oluyor,kendilerini tebrik ediyorum.Ama önümüzdeki sene bu niyetimi gerçekleştirmek en büyük dileğim.
Bayram öncesi çok yoğun geçtiği için, ilk gün annemleri ziyaretten sonra,evde dinlenerek geçiriyoruz tatili.Her yıl olduğu gibi yine Kurbanlarımızı bağış yaptık,ama bağış yaptığımız dernek, bağışlanan kurban başına beşer kiloluk paketler gönderiyor.Ben de bu etleri güzel bir şekilde değerlendiriyorum,kendi tariflerimi ve bayram ziyaretlerinde tattığım lezzetleri sizlerle paylaşacağım.Ama önce bayramın olmazsa olmazı,kurban kavurması..Gerçekten bu sene yaptığım kavurma şahane oldu.Kesilirken okunan dualardan mı bilmem,kurban etinin lezzeti her zaman farklı gelmiştir bana.Aslında küçükken apartmanın etrafında o kadar çok kurban kesilirdi ki ,ben kurban bayramlarında ortadan kaybolur ve pek et yiyemezdim, ama şimdilerde bunun bir ibadet olduğunun farkına varınca herşey çok farklı görünüyor gözüme.Hatta biriki hafta önceden et ürünlerini yemeyerek kendimce bayrama hazırlık yapıyorum.O nedenle bayram sabahı pişirdiğim bu kavurmanın lezzeti bana şahane geldi,abartmıyorum yiyen herkes aynı fikirde...
Malzemeler
Dilediğiniz miktarda et
tuz,karabiber
YAPILIŞ
Öncelikle etin içinden yağlı bölümlerini ayırıyoruz,bu yağları bir tencereye alıyoruz,onları kısık ateşte erimeye bırakıyoruz.Yağlarından ayırdığmız etleri küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.Eriyen yağların kalan bölümlerini tencereden çıkarıyoruz ve doğradığımız etleri ilave ediyoruz.Tencerenin kapağını kapatarak arasıra karıştırmak sureti ile birkaç saat etler iyice pişene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Tuz ilave ediyoruz.Kavurmayı sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.Ben sıcak olarak servis yapınca üzerine taze çekilmiş karabiber ve biraz da kırmızı pulbiber ilave ediyorum.Ama soğuyunca da çok güzel oluyor.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.