5 Mart 2010 Cuma

Kremalı Havuçlu Kek

Çok uzun yıllardır severek yaptığım kek.. Bu fotoğrafıda geçen hafta annemin kuzenleri Selime abla ve Sevinç abla bize çaya geldiklerinde yapıp çektim... Çok beğenildi..
malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

yapılışı: Yumurta ve şekeri bir kasede 6-7 dakika çırpın. Sütü ve sıvıyağı ekleyip 7-8 saniye çırpın. Unu, kabartma tozu, vanilya eleyip ekleyin, tahta kaşık yardımı ile söndürmeden karıştırın. Ceviz, havuç, tarçın, portakal kabuğu, kuru üzümü ekleyip karıştırın. Yağlanmış 26 cm. kek kalıbına döküp, 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Servis tabağına alın.

krema için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket sade krem şanti (toz olarak)

yapılışı: Bir tencereye sütü, şekeri, unu alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocağı kapatıp vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. Ilınınca kremşantiyi ekleyip mikserle çırpın. (kremşanti eklemezsenizde olur.) Servis tabağındaki kekin üzerini kaplayın. renkli pasta süsleri ile süsleyin. Dilerseniz ceviz yada hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.