5 Mart 2010 Cuma

KÖZLENMİŞ SALATA

Sevgili Öznurcum saolsun etten bizi uzak tutuyor bu aralar öyle güzel anlatmış ki baskı baskı et bize uzak kalsın dedim. Öznur gibi bir bilinç mutlaka gerekiyor. Herkes bu tür olumsuzlukları yayınlasın.

Bu arada Halenzeye gidip biraz gülmek ister misiniz gidin ve gülün manşetteki herşey en ti biçimde ele alınmış. Evet şeker hamuru yok karaladım gitti yok mu bi hamur gönderennnn???????


Madem et yiyemiyoruz salata yiyelim hem sağlıklı hem leziz. Bu ay ki ye37 etkinliğinin konusu Mangal Keyfi. Ev sahibimiz ise Yemek Kokusu Tuğba. Mangal bittikten sonra közlenen güzel bir salata.

Malzemeler:
3 patlıcan
2 dolmalık kırmızı biber
2 dolmalık yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tutam tozşeker

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bekletip acısını alın ve yıkayın. Mangalın uygun bir anında (bu uygun anı artık siz bulun ben kenarda köşeden dalıyorum) patlıcan dilimlerini iki taraflı közleyin. Sarı ve kırmızı dolmalık biberleri temizleyip közleyin. Kabuklarını soyup kalın şeritler halinde doğrayın.
Patlıcan ve biberleri bir kâseye yerleştirin. Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, sirke, sarımsak, limon kabuğu, kırmızı tozbiber, 1 tutam tozşeker ve tuzu bir kâsede karıştırıp salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun....
Ve mutlaka son közde türk kahvesi yapın :)




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.