5 Mart 2010 Cuma

Köri Soslu Türlü

Akşam yemekleriniz için köri sosuyla lezzeti artırılmış
sebze türlü tarifi . Yanında pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.

Malzemeler: 2 Adet patlıcan- 2 Adet kabak- 1 Adet patates- 3 Adet orta boy domates- 1 kâse garnitür (bezelye ve havuç)- 1 Çay kaşığı köri- 1,5 Su bardağı sıcak su- Sıvı yağ- Tuz.

Hazırlanışı: Patlıcanları ve kabakları alacalı soyup ufak ufak doğrayın. Patatesin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın Kızgın yağda önce kabakları ve patlıcanları daha sonra patatesi kızartın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeledikten sonra az miktarda yağ ile hafif pişirin. Ocaktan indirmeye yakın köriyi ve damak zevkine göre tuzu ilave edin. Kızarmış sebzeleri yayvan bir tencereye döşeyin. Üzerine garnitürü ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Hazırladığınız domates sosunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.