3 Mart 2010 Çarşamba

karnı yarık



yaz mevsiminde öyle ağır yağlı yemekler hiç yiyemediğimizden ilk defa patlıcanları közleyip karnıyarıp yaptım
közledimdediysem öyle ateş üzerinde değil ama gerçektende çok hafif oldu şimden sonrada hep böyle yapmayı düşünüyorum

malzemeler
5 patlıcan
250gr.kıyma
bir kurusoğan
bir sivri biber
2domates
tuz az salca

yapılışı

patlıcanları bıçakla birkaç yerinden kesikler attım ki tuzlu suda acısı çıksın diye
1saat sonrada yıkayıp kuruladım ve yağlı kağıt üzerine dizdim yumuşyana kadar fırında kızarttım.çıkartıncada kabuklarını soydum fırınlayacağım tepsiye dizdim patlıcanlar pişerkendi iç harcını hazırladım soğanı yemeklik doğrayıp tavada az sıvıyağla biraz soteleyince üzerine kıymayı kattım kıymada yağlı olduğunda sıvıyağ çok az kullandım kıymada kavrulunca üzerine ince ince doğradığım bir sivribiberi ve kabukları soyulmuş doğranmış domatesleride ekledim.tuzunu azda salça ekledim iç harç hazır oldu.patlıcanların ortasına harçlardan paylaştırdım ve tavaya yarımsu bardağından biraz daha az su koyup (tavadaki salçaları almak için) patıcanların üzerinde gezdirdim hem harç hemde patlıcanlar pişmiş olduğundan fırında kısa zamanda hazır oluyor.
hem lezzetli hem bol bolpatlıcan var ortalıkta ucuzladıda artık vede çok hafif biz lezzet oldu
afiyet olsun canlar
ben yanına pilav yaptım

pilavıda
2su bardağı pirinci yarım saat tuzlu suda bekletmek bence yeterli
pilav tenceresine bir yemek kaşığı tereyağı koydum içinede biraz şehriye ekledim hafif pembeleşince yıkanmış pirinçleri ekledim biraz daha kavurdum tuzunu ekledim kavrulurken.eğer kesilmiş limon varsa bikaç damla eklemeyi unutmayın :))
kavrulan pirince üzerine gelecek kadar su koydum ve hiç kapağını açmadan pişirdim kaynamaya başlayınca ocağın altını kısmayı unutmayın.
şimdilik bu kadar canlar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.