4 Mart 2010 Perşembe

karayemiş reçeli


ben yapmadım kayınvalidem geçen yıl karayemişler çok olduğunda yoplayıp ayıklayıp dondurucuya koymuştu.kışın reçel bittikçe dondurucudan çıkartık çerel yapıyordu sadece karayemiş değil erikleride kesip veya vişneyide aynı şkilde reçel yapar.bizim evde pek reçel yenmez ama çok şifalıymış karayemiş o yüzden küçük bir kavanoz kızıma yedireyim diye banada verdi aslında resimde çok katıymış gibi görünüyor ama kızıma kaşıkla suyundan yedirdiğimden karayemişler fazlaca görünüyor zaten zorla yediriyorum......
nyse az önce tarifini sordum ne kadar karayemişse o kadarda şeker dedi
yani
bir kilo karayemiş
bir kilo şeker
yarım limon suyu
yarım bardaktan az su

akşamdan karayemişin üzerine şeker koyup sabah pişirsenizde olur dinlendirmedende yapsanız olur dedi

sizinde aklınızda bulunsun mevsimizde reçellik meyveleri dondurucuya stoklayabilirsiniz.
reçel severlere duyrulur

sevgili pembe tatlar arkadaşım ricası üzerine yayınlıyorum.erik reçelide verdi kayınvalidem onuda yeni yapmıştı erikler olmadn reçellerini yiyebiliyoruz:)))

karayemiş sakın ağzı buruşturur mayhoş tadı olur zannetmeyin harika bir tadı var birazcık kiraz reçelini andırıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.