5 Mart 2010 Cuma

KABAK SANDALI




Ablamın iftar yemeğinden kalan bir başka tarif. Eve gelen misafirlerden biri hiç kabak yemezmiş. O bile sevip yedi. Denemesi sizden.

Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
300gr. kiyma
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi salca
tuz,
karabiber
beşamel sos;
1,5 su bardagi süt
1 yemek kasigi tepeleme un
bir fiske tuz,
bir tatli kasigi tereyagi
10 dilim kasar peynir rendesi

Kabakları uzunlamasına ikiye kesin, içinin çekirdekli kısmını çıkartın. Az su ile haşlayın. Tepsiye dizin.

Kıymayı suyunu salip cekinceye kadar kavurun ardindan sogani kücük kücük dograyip ilave ederek soganları öldürün salçayıda katıp biraz daha kavurun ve baharatlar ile tatlandirin ocaktan alin. Baska bir kücük tencerede besamel sosu hazırlayın bunun için sütü, unu, tuzu soğukken çırpma teli ile çırpın ve koyulaşana kadar pişirin koyulaşınca tereyağini ekleyip ocaktan indirin.

Kıymayı kabakların ortalarına paylaştırın, üzerlerine beşamel sostan gezdirip üzerine kaşar peyniri dilimlerini kapatıp 200°c firinda üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.