5 Mart 2010 Cuma

KABAK PİZZA

Yazın en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde hafif yemek ve hafiflemek gerek diye düşünüyorum.O nedenle içinde kabak,fasulye,ıspanak,semizotu gibi sebzeler bulunan yemekleri yemekten saymayan eşime inat hafif yemekler pişirmeye çalışıyorum.Bu yukarda gördügünüzü çok aç olduğum bir sırada öğle yemeği için bir kaç dakika içinde icad ettim ve diyet yapan herkese şiddetle tavsiye ederim..
DİYET KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER-1 Kişilik-
1 adet kabak
1 adet yumurta
maydanoz,dereotu,nane-dilediğinizden dilediğiniz kadar-
tuz,karabiber,pulbiber
biraz peynir-hangi peynirden isterseniz-
YAPILIŞ
Kabağı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.İçine bir adet yumurtayı ekleyin,tuz,karabiber ekleyin,karıştırın ve çok az sıvıyağ ile yağladığınız teflon tavaya dökün.-yarım yemek kaşığı yeter-
Bir tarafı iyice piştikten sonra tavayı sallayarak ters çevirin.Dilerseniz bir spatula ile de yapabilirsiniz.Üzerine peynir rendesi ilave edin.Diğer taraf pişip,peynirler eriyinceye kadar ocağın üstünde tutun.Sote ettiğiniz domatesler ve taze maydanozla birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.