- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynar su
- 100 gr.margarin
- 1 paket vanilya
- ceviz içi
Yağı derin bir tencere de eritiyoruz ve içine irmiği ekliyoruz.Kısık ateşte irmikler esmerleşinceye kadar kavuruyoruz.İşin sırrı irmiğin güzel ve yavaş kavrulmasıymış.Esmerleşince ocağı kapatıp tencereyi kenara alıyoruz.Ve yavaş yavaş kaynar suyu ilave ediyoruz.Suyun hepsini birden dökmeyin çok feci sonuçlar doğurabilir.Ardından şekerini ve vanilyasını ilave edip karıştırıyoruz.Ocağı kısık ateşte yakıp tencereyi yeniden koyuyoruz ve karıştırarak suyunu çektiriyoruz.Suyunu çekince altını kapatıp küçük doğranmış cevizleri ilave ediyoruz.Bir kere daha karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.Sonra servis tabağına alıyoruz.Benim azalttığım oranlarla bile baya irmik helvası çıktı az kişiyseniz daha da azaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.