5 Mart 2010 Cuma

İNCİR TATLISI

Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
6 kuru incir küçük doğranmış biraz ıslanmış
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Kreması için:
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
50 gr. margarin


Keki Islatmak için:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker


Kek için; ymurtayı şekerle çırp, kalan malzemey karıştır. Önceden 180 derecede ısınmış fırında pişir. Keki ıslatmak için tü malzemeyi karıştır. Fırından çıkan sıcak keke dök. Kremayı pişir. Kek ılık, krema ılık üzerine sür. Ben ayva tatlısı ile servise sundum çok uyumlu oldu.

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.