4 Mart 2010 Perşembe

humus ve pita ekmek

malzemeler
humus için
- 200 gr nohut(haşlanmış - kabukları temizlenmiş)
- 3 yemek kaşığı tahin
- 4 yemek kaşığı sızma yağ
- 4 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 diş sarmısak
- tuz
- toz kırmızı biber
- maydanoz(ince doğranmış)
pita ekmek için
- 300 gr un
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- su
hazırlanması
nohutları 8 -9 saat suda bekletiyorum
soğuk su ve bir tutam tuz serperek pişiriyorum
- haşlanmış - kabukları temizlenmiş nohutlar
tahin - sızma yağ - limon suyu - sarmısak - kimyonu
- nohutların pütürü kalmayana kadar blendırdan geçirin
- servis tabağına biraz yayarak koyup
üzerine
- sızma yağ - toz kırmızı biber - maydanoz serpin

pita ekmek pişerken puff diye kabarıyor
sıcakken
üzerine tereyağ sürüp bir- iki lokma yemenizi tavsiye ederim
- bir kasede
un - maya -şeker - tuz ve yeterli miktarda suyu ilave ederek hamuru 5 dakika yoğurun
- hamur elastik olmalı
- 1 yemek kaşığı yağı ilave ederek 2 dakika daha yoğurun
- üzerini kapatın -yarım saat mayalanması için bırakın
- hamuru 8 parçaya bölün
- elinizle 4 mm incelikte yuvarlak açın
- ısıtılmış teflon tavada herbir tarafını bir - birbuçuk dakika kadar pişirin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.