4 Mart 2010 Perşembe

HAYIRLI RAMAZANLAR,PEYNİRLİ BUZLUK BÖREĞİ VE VİŞNELİ BROWNİ


ARKADAŞLARIM HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR.ÇOK ŞÜKÜR RABBİM BİZİ RAMAZANA ERİŞTİRDİ.İNŞALLAH BAYRAMIDA GÖRMEK KISMET OLUR.
ŞÖYLE SAHURDA YENİLEBİLECEK BİR LEZZET PAYLAŞMAK İSTİYORUM BUGÜN.
PEYNİRLİ BUZLUK BÖREĞİ

MALZEMELER:

  • 5 ADET YUFKA
  • YARIM PAKET ERİMİŞ MARGARİN
  • 2 BARDAK SU

İÇİ İÇİN PEYNİR VE MAYDANOZ

YAPILIŞI:ERİMİŞ MARGARİN VE SUYU KARIŞTIRIN.YUFKALARI ZEMİNE SERİN.İLK YUFKAYI SULU KARIŞIMLA İYİCE ISLTIN.ÜZERİNE İKİNCİ YUFKAYI SERİN.YİNE SU İLE ISLATIN.SİGARA BÖREĞİ GİBİ 8 E KESİN.İÇ MALZEMESİNİ KOYUP SARIN.İSTENİRSE BUZLUKTA BEKLETİLİP SONRA TEKRAR ÇÖZÜNÜP PİŞİRİN VEYA BEKLEMEK İSTEMİYORSANIZ BÖREKLERİ BUZLU SU İLE ISLATIN VE SIKIN.

ÜZERİNE YUMURTA SÜRÜN VE FIRINLAYIN.


VİŞNELİ BROWNİ
MALZEMELER:
  • 3 YUMURTA
  • 1.5 SU BAR.ŞEKER
  • 1 SU BAR.SÜT
  • 1 SU BAR.SIVIYAĞ
  • 1 PAKET KAKAO
  • KABARTMA TOZU
  • 1 SU BAR.VİŞNE
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU

YAPILIŞI:YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR.ARDINDAN SÜT VE SIVIYĞ EKLENİR.KAKAO KAB.TOZU VE UNDA EKLENİR.EN SON VİŞNELER EKLENİR.185 DERECEDE PİŞİRİLİR.

FIRINDAN ÇIKINCA ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU DÖKÜLÜR.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.