5 Mart 2010 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK
















Malzemeler
1 paket yaşmaya
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
içi için
1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İki misli kabarıncaya kadar mayalandırın. Hamuru 4'e bölün. Merdane yardımıyla inceltin. Hamurun üzerine haşhaş ezmesiyle karıştırılmış sıvıyağından sürün. Elinizle çeke çeke hamuru genişletin. Rulo yapın. Tepsiye kol böreği yapar gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Yarım saat mayalandırın. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.