5 Mart 2010 Cuma

FAJİTA


Sevgili gelinimiz Damla bu bayram harika bir sofra ile bizi ağırladı.Ana yemeğin en önemli parçası Fajita isimli Meksika yemeği idi.Ben bu yemeği daha önce çok duydum,fakat yeme ya da deneme şansım hiç olmamıştı.Damla nın yaptığı bu yemek gerçekten nefisti.Hala Kurban bayramından kalan etleriniz varsa ve farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız size bu yemeği tavsiye ederim.
MALZEMELER
500 gr.kadar dana eti
1 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
2-3 adet soğan
Tuz,karabiber,kekik
Yapılış:
Etleri şerit şerit doğrayarak bir tavaya alın.Kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.Daha sonra tavaya biraz yağ ilave edin.Etler kavrulmaya başlayınca üzerine piyazlık doğradığnız soğanları ilave ederek karıştırarak kavurun.Bu aşama biraz sabır gerektiriyor,soğanlar kaybolana kadar kavurduk nerdeyse.Öyle ki yemeğin içinde iri soğan parçaları görmeye tahammül edemeyen eşim bile şikayetci olmadı.İyice kavrulunca biberleri de şerit halinde doğrayarak ilave edin.Biraz daha kavurun,tuz ve biberleri ilave edin.Damla yanında arpa şehriye pilavı ile servis yapmıştı,tereyağlı mis gibi bu pilav etlerin yanına çok yakışmıştı ama siz klasik pilav ile de servis yapabilirsiniz.Ya da filmlerde gördüğüm kadarı ile bu yemeği dürüm tarzı lavaş ekmeklerle servis yapıyorlar,bu şekilde de deneyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.