4 Mart 2010 Perşembe

ELİF ŞAFAK,AŞK KİTABI ve BUZ GİBİ TATLI

Bu sıcaklarda yapılabilecek en iyi iş evde ya da tatilde her neredeysek buz gibi bir tatlı ve içecek alıp,bir de güzel bir kitap bulup tembellik yapmak herhalde..Tam da bu aralar benim yaptığım gibi:))
Son yıllarda okuduğum en güzel kitaplardan biri Elif Şafak'ın Aşk kitabı.Kitap Mevlana ile Şems-i Tebrizi arasındaki ilahi aşkın&dostluğun çercevesinde günümüz modern kadınının yaşadığı kimlik bunalımına ,arada kalmışlığına ve hayatımızı nasıl da boş bir çercevede geçirebildiğimize dair olağanüstü güzel yorumlar yapıyor.Kitap Şems'in dilinden ifade edilen 40 kural ile aşka,yaşama ve ölüme dair tespitlerde bulunuyor.İşte beni en çok etkileyen kurallardan biri.
Otuz Sekizinci Kural: ’Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım?’ diye sormak için hiçbir zaman geç değil. Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.Tek bir gün bile tıpatıp aynıysa yazık. Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.

Hala okumadıysanız en kısa zamanda kitabı okumanızı tavsiye ederim.Elif Şafak'a da bu kadar güzel bir eseri bizlere kazandırdığı için teşekkür etmek istiyorum.Daha nice güzel eserlere imza atmasını diliyorum.
Gelelim tatlı tarifine kitapla alakalı olmasa da,bu aralar herkesin muzdarip olduğu sıcaklarla alakalı.Hafif dondurma havasında olduğu için hem bu ara gelen konuklarınız için kolay ve serinletici bir ikram olabilir,hem de tatili evde geçirip ortalığı birbirine katan çocuklar için güzel bir seçenek...
Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
2 paket krem şantiy
2 kaşık kakao
2 bardak süt
1\2 bardak damla çikolata
1\2 bardak ceviz veya fındık
üzeri için hazır çikolatalı sos,üzerindeki tarife göre hazırlanmış
Yapılış
Krem şantiyi süt ve kakao ile birlikte çırpın.Bisküvileri ufalayarak içine atın.Ceviz ve çikolatayı da karıştırın.Bir kek kalıbına streç yayarak tatlıyı yerleştirin.Buzlukta bir gece beklettikten sonra ,servis yaparken üzerine hazırladığınız çikolatalı sosu dökün.
AFİYET OLSUN..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.