5 Mart 2010 Cuma

ÇÖREK

Pastanelerde Paskalya çöreği adı ile satılan ve hemen hepimizin çocukken en sevdiği lezzetlerden biri olan çöreklere benzeyen bir tarif yazacağım bugün.
Dün gelen misafirlerime yaptım bu gözel çörekleri.Almanya'da büyümüş bir arkadaşım hazır zannetmiş,yemekten sonra arkadaşlar tarif alırken "siz neyin tarifini alıyorsunuz" diye sordu,"çöreklerin" cevabı üzerine "aa onlar hazır değil miydi"deyiverdi.Bunu niye yazdım şimdi biliyor musunuz,o kadar güzel ki bu çörekler yiyenler gerçekten evde yapıldığına inanmakta güçlük çekiyor.Hazır sömestr tatili nedeni ile çoluk çocuk evdeyken bu güzel çöreklerden yapın ve nefis bir çay demleyin yanına..Hep inandığım ve söylediğim bir söz vardır.Mutluluk küçük şeylerde gizlidir diye,bu çörekler beni mutlu etti.Darısı diğer yapanlara ve yiyenlere..
MALZEMELER
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak su
1 kaşık mahlep
6 kaşık toz şeker
1 paket maya
Biraz tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Un hariç diğer malzemeleri karıştırın,azar azar unu ekleyin.Yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Yarım saat kadar mayalandırın.Hamuru ikiye bölün.Her parçayı üçe ayırın ve böldüğnüz parçaları örerek iki adet büyük çörek elde edin,üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.File fındık veya badem serpiştirin.Tepside yaklaşık bir saat mayalandırın.Daha sonra önceden ısıtılmış yaklaşık 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Not:Verilen ölçülerle iki adet çok büyük çörek çıkıyor.Siz dilerseniz porsiyonluk minik çörekler yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.