yemek kitabında ismi çöç yazıyor,Nizip'te kahvaltıda yemek için yapılıyor ben de yemek niyetine yaptım hemde içli köfte yerine:)yaa ben kolayı seviyorum bir adanalı olarak güzel de içli köfte yaparım ama gel görki vaktim yok yazdaaan yaza yiyor sevgili eşim.bende bu tarifi denedim.kıyma miktarı arttıkça tadı içli köfteye çok benziyor...geleyim tarife
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
250 gr. kıyma
1 su bardağı ılk su
1 çorba kaşığı salça
tuz karabiber
1-2 fincan un
YAPILIŞI
önce bulgurumuzu suyla ıslıyoruz ve şişene kadar 10-15 dakika bekliyoruz.diğer malzemeleri ekleyip 20-25 dakika yoğuruyoruz.sonra köfte büyüklüğünde parçalar koparıp kızartıyoruz.(bir dahaki sefere haşlamayı deneyeceğim onu da güzel olursa tabi paylaşırım sizinle)salata,yoğrutla da pek bir yakışıyor kendileri:)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.