tarif kitabım var bir tane tatlı tariflerinin olduğu ve bakmaktan sayfaları darmadağın olan...defalarca baktım evirdim çevirdim birçok tarifi kullandım ama hala ilk kez dikkat ettiğim tarifler var.bu da onlardan biri.dün arkadaşlarıma yaptım.telaşlıydım kek konusunda ama güzel kabardı hamdolsun.yumuşacık bir kek oldu...
MALZEMELER:
2-3 su bardağı çilek
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
125 gr.margarin(ben daha az kullandım)
2.5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
Krem şanti ve 2 bardak sütü çırpıp buzdolabında beketin.Çilekleri yıkayıp doğrayın.Çileklerin yarısını şantiye karıştırın ve bekletin.
yumurta,toz şeker ve margarini çırpın.k.tozu vanilya,yarım su bardağı süt,1 yemek kaşığı hindistan cevizi ve unu iyice çırpın.6 adet kek kalıbına dökün(benim kek kalıbım yoktu güveç kaselerine fırın kağıdı koyup pişirdim)175 derecelik fırında 40 dakika pişirin.Kekler soğuduktan sonra ya bıçakla ya naylon iplikle ikiye ayırın.kremşantiyi arasına ve üzerine sürün.diğer kalan çilekleri de üzerine koyun ve 3 kaşık hindistan cevizi ile süsleyin(eee diyeceksinizki senin kekinde hindistan cevizi görünmüyor.Telaşımdan masanın üzerinde unutmuşum:)Vaktiniz varsa 1-2 saat buzdolabında bekletip servis yapın.vaktiniz yoksa bizim gibi hemencecik yeyiverin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.