4 Mart 2010 Perşembe

CİPSLİ TAVUK PANE

Dışı gevrek içi yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim...
Ayrıca bu lezzeti sevilciğim ev sahipliği yaptığı iftar bereketi-3 etkinliğine gönderiyorum. Kendisine şimdiden kolay gelsin diyorum....
malzemeler:
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı acılı ketcap
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ayrıca:
  • 2 yumurta + 2 yemek kaşığı süt
  • 1 küçük kase un
  • 1 büyük kase ince kıyılmış mısır gevreği
  • kızartmak için:
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

yapılışı: Tavuk göğüslerini ince dilimler haline getiriyoruz. Ketçap, yoğurt, baharatlarını, dövülmüş sarmısağı çatal ile karıştırdıktan sonra ince dilimli tavuk göğüsleri ile harmanlayıp buzdolabında 2 saat bekletiyoruz. Bir kaseye yumurtaları kırın ve süt ile çırpıyoruz. Bir tabağa unu ve ayrı bir tabağa robottan çekilmiş mısır gevreğini alıyoruz. Tavaya sıvı yağı koyup tavuk dilimlerini sırasıyla una - yumurtaya - mısır gevreğine bulayıp kızartıyoruz. Sıcak olarak servis edin...

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.