Ayrıca bu lezzeti sevilciğim ev sahipliği yaptığı iftar bereketi-3 etkinliğine gönderiyorum. Kendisine şimdiden kolay gelsin diyorum....
malzemeler:
- 2 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı acılı ketcap
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- ayrıca:
- 2 yumurta + 2 yemek kaşığı süt
- 1 küçük kase un
- 1 büyük kase ince kıyılmış mısır gevreği
- kızartmak için:
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
yapılışı: Tavuk göğüslerini ince dilimler haline getiriyoruz. Ketçap, yoğurt, baharatlarını, dövülmüş sarmısağı çatal ile karıştırdıktan sonra ince dilimli tavuk göğüsleri ile harmanlayıp buzdolabında 2 saat bekletiyoruz. Bir kaseye yumurtaları kırın ve süt ile çırpıyoruz. Bir tabağa unu ve ayrı bir tabağa robottan çekilmiş mısır gevreğini alıyoruz. Tavaya sıvı yağı koyup tavuk dilimlerini sırasıyla una - yumurtaya - mısır gevreğine bulayıp kızartıyoruz. Sıcak olarak servis edin...
afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.