5 Mart 2010 Cuma

ÇİLEK REÇELİ

Oglumun yemedigi çilekleri degerlendirmek için dün reçel yaptım.Aslında 2 yıl önce yapmıştım ilk çilek reçelimi.Ama yaktım.Nasıl oldu diye hiç sormayın.Şimdi ki yaptıgım çok güzel oldu.
Malzemeler:
  • 1 kg.çilek
  • 1 kg.tozşeker
  • yarım limonun suyu

Çilekleri birkaç kez yıkayın.Saplarını ayıklayıp bir tencerye koyun.Üzerine tozşekeri ekleyip 1 gün bu şekerde bekletin.Şekerlerin tamamen erimiş olması gerekiyor.Ertesi gün orta hararetli ateşin üzerine koyun.Yaklaşık 30 dakika kaynatın.Reçelin kıvamına baktıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın.Köpüklerini kevgirle alın.Sıcak reçeli kavanoza koyun ve sogutup agzını kapatın.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.