5 Mart 2010 Cuma

çikolatalı kurabiye....


tarif
birebir aynı olmasada
dilinastan çilingiroğlu shipman nın
ekmek bir tutkudur kitabından
bol çikolatalı
piyasadaki damla çikolatalar çok sert oluyor
hem dağılmadığı hemde kurabiyenin içine nüfuz ettiği için nestle çikolata kullandım
kar kış ve çikolatalı kurabiye iyi gidiyor
malzemeler
- 600 gr un
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında küçük parçalara ayrılmış)
- 120 gr esmer şeker
- 3 adet yumurta (çırpılmış)
- 200 gr fındık
- 450 gr bitter çikolata(küçük parçalara ayrılmış - nestle)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
hazırlanması
- unu eledim
- büyük bir kasede un - esmer şeker - kabartma tozu - tuzu karıştırdım
- tereyağını ilave ettim
- çırpılmış yumurtaları ilave ettim
- dövülmüş fındıkları ilave ettim
- küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ilave ettim
- hamuru yoğurup buzdolabında yarım saat beklettim
- fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kapladım
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfte şekli verdim
- tepsiye dizdim
- önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim
- fırını kapattıktan sonra kapağını açmadan 10 dakika dinlendirdim
- önce pişmemiş gibi görünecek panik olmayın - soğuduktan sonra gayet güzel oluyor

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.