5 Mart 2010 Cuma

ÇİG KÖFTE

Pazar günü süprizi.Eşim çig köfte yaptı bize.Biz de afiyetle yedik.Çig köfteyi oldum olası çok severim.Eminim sizler de seviyorsunuzdur.Herkesin bildigi çig köfte tarifini bir de benden okuyun istedim.Aslında bu tarif kayınvalidemin tarifidir.Ona da buradan sevgilerimi gönderiyorum.
Malzemeler:
  1. 1-2 su bardagı çig köftelik bulgur
  2. 250-300 gr. çig köftelik et
  3. 1 sogan
  4. 2-3 domates rendesi veya hazır domates suyu
  5. çig köfte baharatı(bütün aktar veya marketler de satılıyor artık.)
  6. 2-3 diş sarmısak(Rendeleyin)
  7. az maydanoz
  8. 1-2 yemek kaşıgı biber salçası
  9. isot

Bulgur,et ve küçük dogranmış sogan iyice yogrulur.Arada yumuşatmak için domates suyu eklenir ve yogrulmaya devam edilir.Bulgurlar iyice yumuşayıncaya ve et tadı agza gelmeyinceye kadar yogrulmaya devam edilir.Sonra maydanoz hariç diger malzemeler eklenir.Ve yogrulmaya devam edilir.En son maydanoz eklenir ve yine yogrulmaya devam edilir.Sonra sıkılarak servis tabagına alınır.Kıvırcık veya marul ile servis edilebilir.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.