5 Mart 2010 Cuma

BOŞNAK BÖREGİ




Geçen bayram aynı sitede oturan boşnak bir komşumuz küçük bir tepsi börek yollamış.Küçük yeğenim oruçlu oldugu için o tepsi ona hediye olarak verilmiş aslında,biz de bayram sabahı kahvaltıda hep beraber yedik,gerçekten şimdiye kadar yediğim en lezzetli böreklerden biriydi.Ama sevgili eşimin böreği yedikten sonraki takdir dolu ifadeleri, bu böregi deneme konusunda bana cesaret verdi.Elde açılan börekler konusunda çok deneyimli olmasam da bu kadar sözden yapacak başka bir şey kalmamıştı.
Uzun süren net araştırmalarım neticesinde tarif defterinde olan bir tarifi esas alarak ve yediğim böreğin lezzetini düşünüp ona uydurmaya çalışarak yaptım.Böreğin gerçek tarifini bilenler yorum yazarsa çok sevinirim.
MALZEMELER
1,5 bardak su ve süt karışımı
2 kaşık zeytinyağı
aldığı kadar un
tuz
tereyağı,sıvıyağ karışımı
kıymalı,patatesli iç
YAPILIŞ
Un,süt-su,yağ ve tuzu karıştırarak bir hamur yapın.İyice yogurun.Hamuru altı eşit parçaya ayırın.Biraz dinlendirin.Tabak büyüklüğünde açın.Aralarını sıvıyağla yağlayarak üstüste koyun.Temiz bir sofra bezinin üstünde elinizle her iki yanından çekerek iyice açın.Bu aşama çok önemli,açabildiğniz kadar ince açmanız gerekiyor.Arasını sıvıyğ-tereyağ karışımı ile yağlayın.Kıymalı ve patatesli iç harcınızı yerleştirin.Her iki tarafını ortaya getirerek rulo yapın.Ortadan başlayarak tepsinize döndürerek yerleştirin.Önceden ısıtılmış fırında -200 derece-iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN....

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.