5 Mart 2010 Cuma

Barbunyalı Mevsim Salata

Közlenmiş patlıcan, barbunya ve mevsim sebzelerinin lezzetli buluşuyor, sarımsaklı sosu ve şık sunumuyla hem göze hem de damak tadına hitap ediyor.

Malzemeler: 1 adet patlıcan- 1 kase barbunya konservesi- Yarım demet göbek marul- 1 adet havuç- 2 adet domates- 2 adet lavaş ekmeği- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı- Yarım limonun suyu- 2 diş sarımsak- Damak tadınıza göre tuz.

Hazırlanışı: Lavaş ekmeğini düz bir servis tabağına alın.Patlıcanın üzerinde bıçakla delikler açın. Folyoya sarıp 200 derece fırında közleyin.Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 1 diş sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin ve patlıcana ilave edin.Patlıcan ve sarımsağı karıştırıp lavaş ekmeğinin üzerine yayın.Barbunya konversesini bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Patlıcanın üzerine ekleyin.Göbek marulu bol suyla yıkayıp incecik dilimleyin.Derin bir kâseye alın.Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ve göbek marula ilave edin.Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve 1 diş rendelenmiş sarımsağı kâseye ekleyin.Tüm malzemeleri harmanlayın.Soslu karışımı barbunyanın üzerine ekleyin.Domatesin kabuklarını soyup dilimleyin. Salatanın en üst katına dizin.
Bekletmeden servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.