5 Mart 2010 Cuma

BARBUNYA PİLAKİ















Malzemeler
1 kilo taze barbunya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tane patates
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
nane
Yapılışı
Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda soteleyin. Doğranmış havuçları ekleyip bir iki kez çevirin. Salçasını, doğranmış sarımsağı, tuz ve şekeri katın. Barbunya ve küp küp doğranmış patateside ilave edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alıp üzerine nane serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.