4 Mart 2010 Perşembe

ALİ NAZİK

Bugünlerde hafif şeyler yemek gerektiğini düşünüyorum.Aşağıdaki yazıyı okuduysanız bunun sebebini biliyorsunuzdur:)))) Malum gözü her an üzerimde olan,hatta gece yatmadan dişlerini fırçalamayı unutma diyen bir yaşam koçum var artık:))))) Bu nedenle bir süre tatlı,pasta tarifi yazamayacağım herhalde...Eh ne yapayım ben de yazın her gün yesem bıkmayacağım şahane bir yemek tarifi vereyim size..Hem hafif,hem pratik,hem lezzetli..Bir yemekten daha ne beklenebilir ki..
MALZEMELER
1 adet soğan
300 gr. kıyma
2 kaşık salça
50 gr. ceviz
Yoğurtlu sos
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞ
Patlıcanları fırın veya ateşin üzerinde közleyin. Akan suyun altında kabuklarını soyun. Üzerlerine limon sıkın ve bıçakla iyice ezerek küçük parçalara ayırın. Sonra bir tavaya iki kaşık zeytinyağı alın patlıcanları da üzerine koyarak bir müddet soteleyin.
Kıymalı sos için, kıymayı 1-2 kaşık yağ ile birlikte tavaya alın, kavurmaya başlayın, daha sonra üzerine çok ince doğradığınız soğanı ilave edin. Salçayı da ilave ederek bir müddet daha kavurun. İyice kavrulduğuna emin olunca cevizi ekleyin, bir iki çevirdikten sonra kapatın.
Yoğurtlu sos için, yoğurdun içine ezilmiş sarımsağı ilave ederek iyice karıştırın.
Bir servis tabağına önce közlenmiş patlıcanları yayın, daha sonra üzerine yoğurtlu sosu ilave edin, son olarak kıymalı sosu ekleyin.
Not: Patlıcanları közlemek için közlemeç adı verilen pratik bir aparat var, büyük marketlerde satılıyor. Bunu kullanmanızı tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.