3 Mart 2010 Çarşamba

acem pilavı


malzemeler

bir tabak haşlanmış küçük küçük doğranmış et

en küçük paketlerin yarısı kadar kuş üzümü ve dolmalık fıstık

1.5su bardağı pirinç

bir orta boy yemeklik soğan

bir küçük havuç

yarım çay kaşığı tarçın ve tuz

yapılışı

ben dondurucudan eti çıkartmayı unutmuştum ve mecburen bütün olarak düdüklüye koydum ve kaynadıktan spnra 40dakika pişirdim
inanın pişmiş et çok daha kolay doğranıyor ve zaman kazandırıyor
bir yemeklik doğradığım soğanı az sıvıyağda minik minik doğranmış havuçla kavurdum kuş üzümü ve dolmalık fıstıkları ekledim biraz daha kavurduktan sonra etleri ekledim
birazda etlerle beraber kavurduktan sonrada ayrı bir tencerede bir yemek kaşığı tereyağında kavurduğum pirinçleri etlerin üzerine yaydım ve karıştırmadım
kavururken tuz eklediğimden sonradan tuz eklemedim biraz et suyu ve normal su koyduktan sonrada kaynayınca altını kıstım ve pirinçler pişip suyunu çekinceye kadar .
demlenmeye bıraktım ve büyük bir servis tabağına ters çevirdim ama benimki az olduğundan biraz dağıldı keçke daha küçük tencerede yapsaymışım dedim ama tadı harikaydı çok beyendik
afiyet olsun canlar

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.