malzemeler:
- 1 küçük lahana
- 2 adet havuç
- 300 gr. süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarmısak
- zeytin yağ
- 1 çorba kaşığı balsamik sirke
- Tuz
yapılışı: Lahanaları iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. Ağza sert gelmemesi açısından, damarlarını keserek çıkartabilirsiniz. Rendelediğiniz havuç ve arzuya göre ekleyeceğiniz tuz ile birlikte harmanlayın. Sosu için, ayrı bir kapta zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak, salatanızın üzerine gezdirin. Sarmısağı dövüp yoğurt ve mayonez ile çırpın. Salataya ekleyip karıştırın. Dereotu, maydonoz ceviz veya mısır ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.