3 Nisan 2010 Cumartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 125 gr margarin
  • 1 paket vanilya

yapılışı:önce tencereye margarini koyarız. Tam erimeden unu boşaltıp. Tel çırpımızla hızlı 2 dak kavuruyoruz. Sonra sütü, şekeri, nişastayı koyarak harlı ateşte çırpıcımızla karıştırız. Göz göz olmaya başlayınca ateşin alını kısıp 2-3 dakika kaynatıyoruz. Vanilyayı ekleyip ateşin altını kaptıyoruz. Mikserle 10 dak çırpıyoruz. İster kare borcama ister kaselere boşaltıyoruz. Soğuk servis yapıyoruz.

afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.