Sevgili disalin sitesinde görüp defalarca yaptığım bi tarif, bu sefer akşam kardeşime gelecek olan misafirleri için dün akşam yaptım .Ben kardeşime götüreceğim için borcam da yaptım.Genelde tek kişilik porsiyonlarda hazırlıyorum o zaman servisi daha kolay oluyor. bazen de üzerine meyve sosu ile yapıyorum. çikolata sevmeyenler için:)üzerini fotoğraf çekeceğim için fındık ve h.cevizi ile süsledim.benim tercihim sade olması fındık yakışmamıştı. siz nasıl tercih ederseniz. şimdi tarif..
malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 krem şanti+ 1 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket tuzsuz etimek
yapılışı: Sütü unu ve şekeri tencereye boşaltıyoruz. çırpma teli ile harlı ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. göz göz olmaya başlayınca ateşi kısıp 2-3 dakkika kaynatıyoruz. Vanilyayı da ekleyip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz. ılıyan muhallebimize hazırladığımız krem şantiyimizi döküp karıştırıyoruz. Etimekleri elimizle 3-4 parçalara gelişi güzel kırıyoruz. hazırlayamız tepsiye (kaselerin) eşit bi şekilde dağıtıyoruz. üzerine muhallebimizi boşaltıp kaşığın tersi ile düzeltiyoruz. Çikolata sosunu arkasındaki tarif ile hazırlıyoruz. ve tatlımızın üzerine döküyoruz.
afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.