2 Nisan 2010 Cuma

TOST EKMEĞİ SALATASI


malzemeler:
  • 1 paket tost ekmeği
  • 1 adet ufak haşlanmış tavuk göğsü
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 200 gr mayonez
  • 2 diş sarmısak
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • pul biber
  • nane
  • yarım demet dereotu

yapılışı: haşlanmış tavuk göğsünü sarmısakla beraber rondodan geçirin.
yoğurt ile mayonezi iyice karıştırın.yarısını ayıralım.yarısını tavuklu harç ile iyice karıştıralım tost ekmeğinden bir adet alıp bir kaşık süt ile ıslatıp üzerine hazırladığımız tavuklu harçtan sürelim.bolca sürersek daha iyi olur.bu işleme ekmekler bitene kadar devam edelim.kule gibi olacak. her iki köşesinden dikkatlice tutup servis edeceğimiz tabağa baton şeklinde koyalım.hazırladığımız yoğurt ile üzerini pasta süsler gibi süsleyelim. üzerini örtüp bir gece dolapta bekletelim. servisten önce haşlanmış yumurtayı rendeyelim. pul biberi ve nane ile üzerini süsleyelim. yanlarını da dereotu ile süsledikten sonra salatamız hazırdır.


afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.