23 Nisan 2010 Cuma

Sakızlı Lorlu Kurabiye

Gün menüsü için hazırladığım kurabiyeler...
malzemeler:
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 250 gr. lor (tuzsuz)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 küçük parça damla sakızı
  • Bir kase susam

yapılışı: Zeytin yağını, loru, şekeri ve yumurtaları yoğurma kabınıza alıp karıştırın. Karbonatı limon suyunda eritin. Un ile birlikte karışımınıza ekleyin, hepsini iyice yoğurun. Sakız havanda incecik dövün, toz haline getirerek hamura ekleyin, bir kez daha yoğurun. Tepsinizi yağlayın, fırınınızı 180 dereceye getirin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, hafif çırptığınız yumurta akına ve susama batırın, tepsiye sıralayın. Tepsiyi ısınan fırına verip yaklaşık 30-35 dk pişirin. Piştiğinde oldukça yumuşak olacak.


afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.