malzemeler:
Yapılışı: Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırptım. Unu k.tozu ve vanilyayı ilave ettim. Yağlı kağıt serili dikdörtgen fırın tepsisine döktüm. 175 derece üzeri kızarana kadar pişirdim.(20-25 dak) Fırından çıkınca boyuna rula yapar gibi sardım. Üzerini ıslak bezle örttüm. Soğumaya bıraktım. Krema için sütü, şekeri ve nişastayı tencerede el çırpıcısı ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim.Soğumaya bıraktım. 1 bardak süt ile krem şantiyi çırptım. Bitter çikolatayı rendeledim. Pandispanyanın rulosunu açarak muhallebisini sürdüm. Uzun kısmının ucuna muzları yerleştirerek tekrar rulo şeklinde sardım. Üzerini hazırladığım kremşanti ile kapladım. Rendelenmiş bitter çikolata ile süsledim.
AFİYET OLSUN..
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.