24 Nisan 2010 Cumartesi

Kırpık Börek

Sigara böreği sarma hayali ile aldığım yufkaların paketi açıp, yırtık ve yapışmış oldukları görünce çok sinir olsamda yine de bir börek yapmak istedim. Bu böreği peynirli ve domatesli olarak hazırladım. Özellikle kekik ayrı bir lezzet katmıştı. Siz istediğiniz bir iç malzeme ile yapabirsiniz..
malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 250 gr. lor yada beyaz peynir
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 8-10 adet çeri domates
  • taze kekik
  • çöreotu

yapılışı: Yuvarlak borcamı yağlayın. Bir yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde buruşturarak serin. Diğer iki yufkayı rulo sarıp 1 cm genişliğinde kesin. Tepsideki yufkanın ortasına karışık şekilde dizin. Sıvıyağ, süt, yumurta ile bir kasede çırpın. Yufkaların üzeri dökün. Sodayı da her yerine eşit şekilde dökün. Ufalanmış peyniri serpin. Közlenmiş kırmızı biberleri ince şeritler halinde kesin. Böreğin üzerine çarpraz şekilde dizin. Çeri domates ortadan ikiye kesin. Kesik kısmı alta gelecek şekilde boşluklara dizin. Taze kekik serpin. Yufkanın dışta kalan kısmını kıvırarak katlayın. Yumurta sarısı sürüp çöre otu serpin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.