13 Nisan 2010 Salı

Fıstıklı Haşhaşlı Mandalina Sulu Kek

Biraz ondan biraz bundan:) Son zamanlarda bizim evde o kadar sıkça kek pişiyor ki.. Temel malzemeler belli yumurta, şeker, süt ve yağ.. Onun dışında evde ne varsa ekliyorum. O eklediğim malzemeler kekin adını belirliyor:) Kimi güzelce paketlenip, gidilen misafirliğe götürülüyor, kimi güzel bir çay demlenip afiyetle yeniyor.. Bu kekte anneme misafirliğe gelen komşuları için pişmişti. Ben yiyemedim ama annem beğendiğini söyledi...
malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı mandalina suyu
  • 1 yemek kaşığı limon yada portakal kabuğu
  • 1 su bardağı toz antepfıstığı
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

yapılışı: Derin bir kapta yumurta, şeker ve limon kabuğunu 7-8 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ, mandalina suyunu ilave edip düşük devirde 1-2 dakika çırpın. Toz antepfıstığı, haşhaşı ilave edip, tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Unu, vanilya, kabartma tozunu eleyip, karıştırın. Margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınızda ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirip çıkartın...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.