4 Mart 2010 Perşembe

Yepyeni harika panço modeli


Modele arka ense kısmından başlayın. 9 ilmek artarak 1 sıra haraşo örün. İkinci sıradan itibaren 1 haraşodan sonra 1 dolayın, 7 ilmek haraşo örün, 1 dolayın, 1 haraşo örün. Her sırada 1 ilmekten sonra 1 dolayıp artırarak devam edin. 5 sıra sonra 17 ilmeği ortalayarak ortadaki ilmeği beyaz ile başlayıp her sırada yanlara doğru 1-3-5-7-9-11 olarak 25 ilmeğe kadar düz örün.

Bu arada her iki kenardan 1'er ilmek artırmaya devam ederek iki kenardaki 7'şer ilmeği haraşo, ortadaki beyaz rengi baklava şeklinde iki kenardan kaydırarak örün. Son 3 ilmeği bitime kadar devam edin. 46 sıra yanlardan 1'er ilmek artırdıktan sonra yine artırmaya devam ederek tüm ilmekleri bej ile 3 sıra üzerine beyaza geçerek 3 sıra haraşo örün.

İlmek sayısı son sırada 113 olacak şekilde ilmekleri kesip üçgen şeklinde bitirin. Her iki taraftaki beyaz ara parçasına 4 ilmekle başlayın, 1 ilmek haraşo örün.

Her sırada iki kenardaki 1 haraşo ilmekten sonra 1 dolayarak artırarak devam edin. 19 sıra sonra ilmek sayısı 42 olunca ilmekleri kapatın.

Ördüğünüz beyaz küçük üçgen parçayı, büyük üçgen parçanın her iki kenarına tığla birleştirip iki değişik şekilde kullanın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.