5 Mart 2010 Cuma

VİŞNELİ PARFE
















Malzemeler
yarım paket margarin
1 paket pötibör bisküvi
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış vişne
1 paket vişne jölesi
2 yumurta
3 fincan sıcak su
Yapılışı
Bisküvileri blenderden geçirerek un haline getirin. Eritilmiş soğutulmuş magarini bisküvilerle karıştırın. Yuvarlak ortası delikli kalıba bu karışımı dökün. Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Vişneleri çok fazla ezilmeyecek şekilde blenderde geçirin. Vişne jölesini 3 fincan sıcak su ile karıştırarak hazırlayın. Yumurtaları bir kap içinde iyice çırpın. Krem şantiyi, vişne jölesini, vişne taneleri ve yumurtaları karıştırın ve bisküvilerin üzerine dökün. Buzlukta donana kadar bekletip kalıptan ters çıkarıp servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.